dimecres, 10 d’octubre del 2012

JORNADES DEL BOLET A L'ALTA RIBAGORÇA


ls prestigiosos cuiners Sergi i Xavier Torres*,(cuina Dos Cielos, també en el Hotel Me Barcelona) donaran el tret de sortida de les 18es Jornades Gastronòmiques de l’Alta Ribagorça que s’iniciaran el cap de setmana del 12 al 14 d’octubre. Són les Jornades Gastronòmiques més importants de Catalunya en quant al nombre de menús servits.

L’acte de presentació, col·loqui i degustació se celebrarà el divendres a les 17 hores a la Confraria de Sant Sebastià,i on a més de cuinar un plat en directe, oferiran una xerrada sobre la cuina de muntanya i la cuina amb bolets. També a la presentació es podran degustar plats elaborats pels restaurants participants a les Jornades, entre d’altres sorpreses.
Aquestes Jornades, les  més importants de Catalunya en quant al nombre de menús servits, se celebren durant tots els caps de setmana del mes d’octubre i en aquesta edició finalitzaran el cap de setmana de l’1 al 4 de novembre.
Hi participaran un total de 12 restaurants de la comarca que oferiran menús que tenen en el bolet el seu producte principal.
L’objectiu de les Jornades segons Jose Antonio Troguet, president del Consell Comarcal és “oferir tant als ribagorçans com als visitants de la comarca una oferta gastronòmica caracteritzada per la gran qualitat dels menús, que ens permet desestacionalitzar el turisme i que ajuden a posar en valor el bolet com a un element vertebrador de la nostra comarca”.
Així mateix, el president del consell ha explicat que els dos cuiners visitaran diferents empreses agroalimentàries per tal de conéixer la realitat empresarial d’aquest sector a la comarca amb l’objectiu que algunes d’elles es converteixin en proveïdors del restaurant Dos Cielos (una estrella Michelin).
Paral·lelament a les Jornades, a la comarca també es realitzaran altres activitats. Així,durant la primera quinzena d’octubre el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici han organitzat el Dia Mundial dels ocells. Els dies 12,13 i 14 d’octubre el Centre d’Interpretació del Romànic ha organitzat rutes per les diferents esglésies, Patrimoni de la Humanitat. Dels 17 al 19 el Parc Nacional ha organitzat les IX Jornades sobre Recerca del Parc. El 21 d’octubre es farà la 13a. Fira de la Girella al Pont de Suert i el 2 de novembre es farà la Fira de Tots Sants a Vilaller.
Josep Lluis Farrero, conseller de Turisme, per la seva banda ha afegit que “ els assistents a les Jornades entraran al sorteig de dos caps de setmana per a dues persones i un lot de productes agroalimentaris de la comarca”.
Jose Antonio Troguet també ha animat a tothom a visitar “la nostra comarca i que gaudeixi de tots els nostres recursos patrimonials, naturals i gastronòmics”.
Per a més informació sobre les jornades es pot consultar el portal comarcal www.altaribagorça.cat o www.turismealtaribagorca.cat


Annex2: Menús servits

Any                  Restaurants participants             Menús servits

2007                         13                                            1.275
2008                         13                                            1.445
2009                         14                                            1.469
2010                         14                                            1.580       
2011                         11                                           1.294                                       
Annex 3: Calendari 
12 al 14 d’octubre
Restaurant Hostal Casa Prades
Restaurant les Cumbres
Asador Vasco Sidreria Karpanta

20 al 21 d’octubre:
 
Restaurant LlebretaRestaurant l’Aüt
Restaurant Manantial (Caldes de Boí)

27 al 28 d’octubre
Restaurant Casa Peirò
Restaurant Villa-Maria
REsturant Casós

1 al 4 de novembre
Restaurant Casa Joanot
Restaurant Casa Prades
Restaurant El Fai

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada