El responsable d'aquesta iniciativa de la UNESCO, Cipriano Marín, explica que el procés per obtenir aquesta qualificació "és molt rigorós", ja que els promotors del projecte han de recopilar de forma exhaustiva totes les dades obtingudes per una auditoria turística a càrrec d'entitats avaluadores independents i una altra auditoria científica i astronòmica.
Les mesures que s'han pres a la serra del Montsec superen amb escreix el mínim indispensable per optar a la qualificació Starlight, de manera que les perspectives són optimistes per rebre aquesta qualificació.
La serra del Montsec competeix amb una desena de països que també aspiren a obtenir aquesta qualificació. Així, competirà amb Hawaii, Xile, Argentina i Austràlia, entre altres països. L'illa de La Palma també és una de les candidates.
El Montsec, que alberga el Centre d'Observació del Univers (COU), s'ha convertit els últims anys en un punt de referència de l'activitat astronòmica de Catalunya. Hi van escoles, científics i, sobretot, aficionats a l'astronomia, que disfruten amb l'observació de les estrelles en el cel d'aquesta serra del Prepirineu de Lleida, considerat un del cels més "nets" d'Espanya.
Precisament, aquest divendres s'ha presentat la quarta temporada del Centre d'Observació de l'Univers d'Àger, que l'any passat va rebre 29.000 visitants, amb nous continguts en el programa planetari i en els continguts didàctics de les visites guiades. Així mateix, el planetari projectarà dues noves pel·lícules.
També té previst que se celebri un congrés sobre planetaris amb la participació de representants d'Espanya i Portugal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada