dilluns, 26 de novembre del 2012

VERGONYA ALIENA

No es norma d'aquest blog entrar en aquest temes però reconec que em sento superat. Aquí si que la democràcia te un forat com una casa!

El govern espanyol indulta de nou 4 mossos condemnats per tortures

L'Audiència de Barcelona va ordenar-ne l'ingrés a la presó l'octubre passat

El govern espanyol ha indultat de nou aquest divendres quatre agents dels Mossos d'Esquadra condemnats per un delicte de tortures a un ciutadà romanès i els ha commutat la pena de dos anys de presó per dos anys de multa a raó de deu euros diaris. Aquest indult està condicionat al fet que els quatre agents no tornin a cometre un delicte dolós en cinc anys. Els quatre condemnats ja van ser indultats de forma parcial pel govern espanyol a canvi de dos anys de presó però a principis del passat mes d'octubre la secció novena de l'Audiència de Barcelona va ordenar que ingressessin a la presó. Ara, el consell de ministres ha decidit indultar-los per segona vegada.
Els quatre agents van ser condemnats pel Tribunal Suprem el 2009 per delictes d'integritat moral, tortures i lesions. El passat mes de febrer, però, el govern espanyol els va indultar parcialment per una pena de dos anys de presó -que en no tenir antecedents podien evitar ingressar a un centre penitenciari- i la inhabilitació per exercir un càrrec públic. Mesos més tard, els Mossos van demanar un nou indult després que l'Audiència Nacional espanyola ordenés el seu ingrés a presó en un termini de 45 dies a partir de principis del mes passat.


Aquest divendres, el consell de ministres els ha indultat de nou després d'analitzar l'àmplia documentació i informació que contenen els expedients del cas, segons ha explicat el Ministeri de Justícia.

1 comentari: