dijous, 14 de juny del 2012

LA TERRETA ÉS L'UNITAT 20 DEL CATALÈG DEL PAISATGE DE L'ALT PIRINEU I ARAN ELABORAT PER L'OBSERVATORI DEL PAISATGE DE CATALUNYA

El Diari Oficial de la Generalitat Catalunya (DOGC) va publicar el passat 29 de maig  l'inici del procés d'informació pública del Catàleg del paisatge de l'Alt Pirineu i Aran, elaborat per l'Observatori del Paisatge de Catalunya, i que ja ha estat aprovat inicialment. El Catàleg és un instrument previst a la Llei del paisatge de Catalunya que serveix per inventariar i analitzar tots els valors paisatgístics de la zona i per proposar aquells objectius de qualitat paisatgística que la planificació territorial i la resta de polítiques sectorials hauran de prendre en consideració.
Destaquem d'aquest cataleg les oportunitats que es defineixen de la Terreta
-Aprofitar econòmicament el potencial dels valors naturals del paisatge per impulsar i consolidar el turisme esportiu i de natura (ruta de la vall dels Voltors, roureda d’Aulàs, casal dels Voltors a la Torre de Tamúrcia, itineraris a peu i en BTT, proximitat al congost de Mont-rebei).
- Mantenir i afavorir activitats del sector primari per potenciar la identitat amb el paisatge i, a la vegada, reconduir-ho vers l’aprofitametn turístic (agroturisme, senyalització de carrerades i de camins de carboneig, forns de calç i de pega...).
- Mantenir l’skyline tradicional dels nuclis, on els campanars són l ’element  que sobresur t  més,   tot   i   les seves modestes dimensions. Mantenir l’harmonia arquitectònica, forma, material i cromàtica que encara es conserva en els nuclis i masos.
- Conservar un paisatge tranquil, de muntanya mediterrània i de cromatisme geològic de gran valor, fins ara poc conegut per les persones alienes al territori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada