diumenge, 1 d’agost del 2010

EL FUTUR DE LA COMARCA: COMERÇ DE QUALITAT


La empresaria Marta Serradell inauguró ayer acompañada del alcalde del Pont de Suert,Albert Alins, y decenas de invitados la fábrica artesanal de embutidos autóctonos Xolìs d’Adons, ubicada en las antiguas escuelas de Adons, y que Serradell ha rehabilitado con la cesión municipal y la ayuda del Leader.

http://www.xolisdadons.com/



XOLÍS
El xolís és un embotit el·laborat a les cases de pagès amb les millors carns de porc obtingudes durant la matança. La matança del porc es fa entre els mesos de desembre i de gener. Aquest producte admet un llarg període de conservació.

Per el·laborar el xolís es trien les millors carns del porc: pernil, llom i una barreja de papada i cansalada fresca amanida amb sal i pebre. S'emboteix en un budell gruixut del porc. Durant els mesos d'hivern tenim cura dels xolissos, els premsem a mà un per un i els deixem assecar lentament mentre pengen al celler.

1 comentari:

  1. Felicitats per aquest bonic blogspot de la Terreta, no l'havia visitat mai. Ara tot sovint hi passejaré.
    Alhora un agraïment per incloure la noticia de l'inauguració del Xolís d'Adons.
    Una gran salutació a tots.

    Marta.
    Xolís d'Adons.

    ResponElimina